BasisBuren NieuwsFlits en Website

BasisBuren verzorgt openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs in de gemeente Buren (elf scholen). De scholen staan midden in de maatschappij, bieden ruimte voor diversiteit en hebben ieder een eigen gezicht.

  • Type product: Nieuwsbrief format met online berichten platform

De Opdracht

Stichting BasisBuren heeft ons jaren geleden al ingeschakeld om de communicatie met het personeel te optimaliseren en structureel te maken. Dat werd eerst de Nieuwsflits, die nu tweewekelijk wordt samengesteld. Later heeft de stichting ons ook gevraagd de website te restylen en up to date te maken en te houden. De Nieuwsflits kan sinds kort ook aan de ouders ter beschikking worden gesteld, waardoor het bereik van dit medium 100 procent is.

Plan van aanpak

Naast het ontwerpen en opmaken van de tweewekelijkse Nieuwsflits, zorgen we ook voor content, in de vorm van interviews met mensen uit de scholen en de organisatie én specifieke artikelen over het vak, de sector en het onderwijs in generieke zin. Vanuit de stichting voert een buitengewoon competente eindredacteur de boventoon, waar we intensief mee samenwerken.

 

Wat doen we:

  • Afnemen van interviews en reportages
  • Leveren van relevante content, onder meer door het maandelijkse Nieuws voor Onderwijspersoneel
  • Ontwerp en opmaak van de Nieuwsflits
  • Voeren van regelmatig redactie-overleg
  • Ontwerp en opmaak van aanvullende communicatiemiddelen
  • Voeren van de redactie van de website (24/7)

Het resultaat

De communicatie voor Stichting BasisBuren is in de volle breedte geoptimaliseerd. Er zijn verschillende nieuwe middelen ingezet en op elkaar afgestemd zodat er een eenduidige uitstraling is ontstaan. De statistieken tonen aan dat de website en de NieuwsFlits goed worden bezocht en gelezen. Inmiddels is er een langdurige en prettige samenwerking onstaan tussen E-Zines en BasisBuren.