Interactief E-Zine voor Stichting ELAN

Stichting ELAN bestaat uit acht scholen voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs (SO/VSO) en speciaal basisonderwijs (SBO), een integrale tussenvoorziening en een expertisecentrum in de regio Gooi en Omstreken.

  • Type product: Magazine op basis van interactieve PDF

DE OPDRACHT

Stichting ELAN heeft ons benaderd om een interactief magazine op te zetten waarmee op een snelle en toegankelijke wijze het personeel van nieuws kan worden voorzien. De wens was om in het magazine hoofdzakelijk longread artikelen op te nemen, aangevuld met kortere berichten uit Nieuws voor Onderwijspersoneel.

In ons advies hebben we de diverse mogelijkheden aan de klant gepresenteerd waarna ervoor is gekozen om vijf keer per jaar een interactief E-Zine uit te brengen.

Plan van aanpak

We zijn het project gestart met de opmaak van een dummy-uitgave van het E-Zine. Hierin hebben we de huisstijl elementen opgenomen en de lay-out afgestemd op de toekomstige inhoud. Hierdoor kon ELAN een goed beeld krijgen van het uiteindelijke product en was er gelegenheid om een en ander bij te schaven.

Daarnaast is met de eindredacteur van ELAN regelmatig overleg en stemmen we onder andere de aanlevering van de content en de planning op elkaar af; zodat de oplevering van elke uitgave vlekkeloos verloopt.

 

Wat doen we:

  • Leveren content Nieuws voor Onderwijspersoneel
  • Ontwerp en opmaak interactief E-Zine
  • Drukwerk begeleiding (bij specials)
  • Planning en redactieoverleg

Het resultaat

Stichting ELAN is voorzien van een fris en eigentijds E-Zine dat vijf keer per jaar verschijnt; een interactief personeelsblad waarmee ze voor de dag kunnen komen! Iedere uitgave bevat uitgebreide interviews en artikelen, zowel uit de stichting als van de scholen zelf, aangevuld met nieuws uit het veld.

• Wilt u meer weten over onze andere projecten? Neem dan contact met ons op.